Начало НОВИНИ Япония започва да тества доживотна ваксина срещу COVID-19

Япония започва да тества доживотна ваксина срещу COVID-19

0

Японската фармацевтична компания Nobelpharma Co. планира да започне клинични изпитвания на ваксина срещу коронавирус през 2023 г., която няма да има нужда от бустерни дози от време на време, съобщи в събота Japan Times.

Доживотната ваксина се разработва от екип от Токийския институт по медицински науки, ръководен от почетния професор Мичинори Кохара.

„Националната фармацевтична компания Nobelpharma Co. е подготвена да проведе първата и втората фаза на клиничните изпитания на ваксината на Kohara в Япония през първата половина на 2023 г., върху 150 и 200 доброволци, включително тези, които са преодолели болестта и напълно ваксинирани хора“, казват медиите.

Професор Кохара посочи, че лекарството се основава на имунизатора срещу едра шарка, използван от вируса на ваксината.

„Характеристиките на тази ваксина са, че тя може да произвежда антитела и имунитет за цял живот. Инжекцията на имунизатора поддържа своята ефективност за повече от 20 месеца и няма друго лекарство, което да постигне тези ефекти“, каза Кохара, цитиран от вестника.

Ученият очаква да може да комерсиализира ваксината през 2024 г. „най-рано“.

„Друго предимство на ваксината е способността й да се съхранява дългосрочно в суха форма при стайна температура, което би било особено полезно за развиващите се страни с тропически климат“, подчерта Кохара.

Според професора, една от най-големите пречки е получаването на финансиране за продължаване на изпитанията на ваксините.

Предишна статияКЕВР утвърди увеличаването на цената на природния газ
Следваща статияМасово заразяване: моделът, който Израел оценява за борба с варианта Омикрон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук