Начало НОВИНИ Кремъл: Ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва...

Кремъл: Ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води

0

„Китайската народна република, Френската република, Руската федерация, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и Съединените американски щати считат избягването на война между държавите с ядрено оръжие и намаляването на стратегическите рискове като наша основна отговорност.“ Това стана ясно от съобщение на Кремъл, публикувано в сайта им.

„Ние потвърждаваме, че ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води. Тъй като ядрената употреба би имала далечни последици, ние също така потвърждаваме, че ядрените оръжия – докато продължават да съществуват – трябва да служат за отбранителни цели, да възпират агресията и да предотвратяват война. Твърдо вярваме, че по-нататъшното разпространение на такива оръжия трябва да бъде предотвратено“, се казва още в съобщението. 

В публикуваното изявление става ясно, че Русия е готова да работи с всеки „за създаване на среда за сигурност, по-благоприятна за напредък в разоръжаването с крайната цел за свят без ядрени оръжия с ненакърнена сигурност за всички“.

Предишна статияЕленко Божков: Природният газ е по-скъп от отоплението с конвенционални електрически уреди
Следваща статияЕксперти: Няма да има шоково поскъпване на основните стоки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук