Начало НОВИНИ Макрон предупреждава, че ще продължи да притиска неваксинираните

Макрон предупреждава, че ще продължи да притиска неваксинираните

0

Френският президент Еманюел Макрон е особено борбен срещу тези, които не са искали да бъдат ваксинирани и ги обвинява, че затрудняват излизането на всички от кризата. Освен това той предупреждава, че ще продължи да ги притиска и че наистина иска да ги дразни.

В интервю, публикувано от Le Parisien, в което той използва особено непринуден тон и много разговорни термини, които бързо предизвикаха остри реакции, Макрон припомня, че с мерките за ограничаване на социалния живот на неваксинираните, чрез изготвянето на здравния сертификат, повече от 90% са били убедени да се инокулират.

Думите му идват по средата на обработката на законопроект от неговото правителство, който ще изисква представяне на сертификат за ваксинация (показващ пълния модел) за по-голямата част от дейности, които сега изискват здравна карта.

С други думи, вече няма да може да се ходи на бар, ресторант, кино, представление, стадион, нито ще може да се пътува с градски транспорт на дълги разстояния с обикновен отрицателен тест, а ще бъде наложително хората да са били имунизирани.

Макрон се оправдава, че не е избрал задължителната ваксинация основно с практически причини. „Няма да ги вкарвам в затвора, няма да ги ваксинирам насила“, казва той.

Френският президент припомня, че в болниците пристигат основно с пациенти с COVID-19, които не са искали да бъдат ваксинирани и това има последствия и върху други пациенти и поражда негативно чувство у населението срещу тях.

Ето защо той обвинява „огромната липса на морал“ на онези, които се противопоставят на ваксината, тъй като те „подкопават стабилността на една нация. Когато моята свобода заплашва тази на другите, ставам безотговорен. И безотговорният човек вече не е гражданин”.

Макрон, от друга страна, изяснява намеренията си за президентските избори през април следващата година, за които все още не е формализирал кандидатурата си, нещо, което е силно критикувано от опозицията, която го упреква, че използва позицията си за провеждане на кампания.

„Няма фалшиво напрежение. Аз искам. Докато са налице санитарните условия, които го позволяват и съм изяснил този въпрос с мен и относно политическото уравнение, ще кажа каквото и да е със същата свобода, защото не искам да си забранявам нищо. Винаги съм бил свободен, това е, което ми позволява да правя нещата”, потвърждава френският президент.

Предишна статияТалибаните пренасят контрабандно 3000 литра алкохол в Кабулския канал
Следваща статияОт марихуана до крави: по-странни стимули за ваксиниране срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук