Начало НОВИНИ Талибаните пренасят контрабандно 3000 литра алкохол в Кабулския канал

Талибаните пренасят контрабандно 3000 литра алкохол в Кабулския канал

0

Афганистанските разузнавателни служби съобщиха в неделя, 3 януари, че са иззели около 3000 литра контрабанден алкохол и са го изхвърлили в канала на Кабул, в съответствие със забраната на талибанското правителство за продажба и консумация на алкохол. Афганистанската охрана твърди, че изземването е извършено по време на акция в афганистанската столица, при която са задържани трима мъже.

По същия начин, видео беше споделено чрез Twitter от Главната разузнавателна дирекция (GDI), специалните служби на Ислямското емирство, както се нарича правителството на талибаните. В материала се появяват няколко униформени мъже, които изпразват бъчви в канал.

Освен това при тази операция са арестувани трима мъже. „Мюсюлманите трябва да се въздържат от производство и доставка на алкохол“, каза религиозна фигура във видеото.

Преди продажбата и консумацията на алкохол вече бяха забранени от предишното афганистанско правителство, подкрепено от Запада, но сега с талибаните, които защитават много строга визия за исляма, репресиите се засилиха, откакто поеха властта в средата на миналата година.

Контролът за сигурността на талибаните е затегнат. Въпреки че имат за цел да открият възможни престъпници, носители на експлозиви или оръжия, те търсят и тези, които носят наркотици или алкохол.

По същия начин консервативното правителство увеличава натиска върху населението и особено върху жените. Например, Министерството на пропагандата на добродетелта и предотвратяването на порока на талибаните забрани на 25 декември 2022 г. на жените да пътуват без воал и без мъжки придружител в случай на дълги пътувания.

Предишна статияЕдин човек загина при катастрофа между камион и автобус с миньори в Новозагорско
Следваща статияМакрон предупреждава, че ще продължи да притиска неваксинираните

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук