Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петков: Чуждите инвеститори загърбват България заради корупцията

Кирил Петков: Чуждите инвеститори загърбват България заради корупцията

0
”Чуждите инвеститори нямат интерес към България заради високите нива на корупция”. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на редовния петъчен парламентарен контрол. ”България има най-ниските данъци в ЕС, имаме добра фискална позиция, ниско ниво на заеми. Затова и би трябва да имаме голям инвеститорски интерес. Но нивата са ниски и причина номер 1 е корупцията.

Това е притеснението на всички големи инвеститори и блокира влизането им в България. Ние смятаме, че с нашата политика за нулева корупция това да спре веднъж за винаги. И тогава ще видите как потенциалът на България ще се развие“, обяви още Кирил Петков.

Той допълни, че другото важно обстоятелство, което блокира инвеститорския интерес към страната ни е липсата на добра инфраструктура.

„През 2020 година не е имало нито едно писмо с намерение за инвестиция от търговски компании. Имаме над 600 писма за инвестиционни намерения само за 50 дни. Ще направим правилната инфраструктура приоритетно и ще премахнем корупцията. Тогава ще използваме и че имаме ниски данъци, за да убедим фирмите, че България е добро място за инвестиции“, обясни още премиерът. Петков обясни още, че изчистването на корупцията минава през реформи на КПКОНПИ.

Предишна статияЩе има компенсации за по-ниските пенсии
Следваща статияСАЩ: „Омикрон може да засегне по-тежко децата“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук