Начало БЪЛГАРИЯ Чака се одобрение на таблетки за лечение на COVID-19

Чака се одобрение на таблетки за лечение на COVID-19

0

Лекарства, специфично разработени за COVID-19, във вид на таблетки, които ще могат да се приемат орално при леко болни, ще бъдат достъпни съвсем скоро, включително и за българските пациенти. Това заяви в студиото на NOVA председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков. Едното от тях вече е подадено за регистрация, другото още е в процес на разглеждане на данните. Предстои одобрение от Европейската агенция по лекарствата (EMA). Лекарствата, ще бъдат предназначени за рискови пациенти, които още не са стигнали до усложнено състояние.

1716 нови положителни резултата от направени вчера 13 567 теста отчете Единният информационен център към 0 ч. на 10 януари. 73.02% от новозаразените не са били ваксинирани Новите случае са почти двойно по-малко от предишния ден, когато беше съобщено за 3176 новозаразени, но след почивните дни статистиката обичайно дава по-малки числа. Процентът на заразените днес е около 13, а  вчера — 12%. 

В болнични заведения в неделя са постъпили 181 души, с което броят на хоспитализираните днес   5056 душе също е малко по-висок от вчера. 512 от тях са в тежко състояние и са настанени в интензивни отделения.  

За последното денонощие излекуваните са 85, а са починали 40 души, 82.50% от които не са ваксинирани. В неделя са поставени 6 824 дози ваксини.

За целия период на пандемията са починали  31 556 души, а излекуваните са 620 004.

Предишна статияЧорбанов: Не вирусът, а здравната ни система е причина за високата смъртност у нас
Следваща статияПреговорите между Русия и САЩ в Женева стартираха със скандално изявление от руска страна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук