Начало НОВИНИ Папа Франциск защитава ваксинацията и осъжда „дезинформацията“ относно COVID-19

Папа Франциск защитава ваксинацията и осъжда „дезинформацията“ относно COVID-19

0

В понеделник папа Франциск призова международната общност да „продължи усилията“ за ваксиниране на населението и за борба срещу разпространението на „необоснована“ идеологическа дезинформация за COVID-19.

Папата осъди разпространението на „неоснователна дезинформация“ и прикани всички да наложат „лекарство с реалността“ за пандемията на коронавирус.

„За съжаление все повече и повече виждаме как живеем в свят на силни идеологически контрасти. Много пъти си позволяваме да бъдем повлияни от идеологията на момента, често базирана на необосновани новини или лошо документирани факти“, каза той пред посланици и представители на 183-те държави, акредитирани при Светия престол.

„Пандемията ни налага един вид „лекарство с реалността“, което изисква да се изправим пред проблема и да приемем подходящите средства за разрешаването му“, предупреди понтификът.

„Ваксините не са вълшебни инструменти за лечение, но със сигурност представляват, заедно с разработените лечения, най-разумното решение за превенция на болестта“, обясни той.

85-годишният аржентински понтифик многократно се изказва в полза на кампаниите за ваксинация срещу COVID-19.

Предишна статия19 загинали при пожар в жилищна сграда в Ню Йорк
Следваща статияСитуацията с гепардите е тежка: само 12 остават в Иран

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук