Начало НОВИНИ Рейтингът на одобрението на Джо Байдън в САЩ пада до 33%, сочи...

Рейтингът на одобрението на Джо Байдън в САЩ пада до 33%, сочи анкета

0

Рейтингът на одобрението за работа на президента на САЩ Джо Байдън спадна до 33% в последното допитване до университета Куинипиак.

Това е обявено като огромен спад от 17 процентни пункта от февруари насам и е индикация за дълбокото недоволство на американските избиратели от отговора на неговата администрация, поради нарастващата инфлация и възраждането на COVID-19.

Повече от половината възрастни американци (53%) не одобряват работата, която върши президентът, докато 13% казаха в анкетата, че не могат да дадат мнение.

Докато Байдън постигна висок рейтинг на одобрение от 50% в изданието на анкетата от 17 февруари, този брой не е надхвърлил 40% от средата на септември.

В същото време рейтингът на неодобрението на президента се повиши със 17 процентни пункта от най-ниските 36% на 3 февруари.

Три четвърти от демократите казаха, че одобряват Байдън, докато само 25% от независимите и 2% или републиканците отговориха същото.

Проучването установи, че 49% от американците вярват, че президентът предприема действия за разделяне на страната, докато само 42% казват, че той работи за обединяването й.

В други аспекти, разгледани от социолога, почти 6 от 10 души, с които са се консултирали (59%), казаха, че не биха искали да видят бившия президент Доналд Тръмп да се кандидатира отново за Белия дом през 2024 г., докато само 33% казаха обратното.

Проучването успя да интервюира 1313 възрастни между 7 и 10 януари. Оказа се, че има граница на грешка от плюс-минус 2,7 процентни пункта.

Предишна статияГьоков: Желанието ми е въпросът да бъде решен с трайно увеличение на пенсиите, а не с добавки
Следваща статияЧетворната коалиция поискаха оставката на Иван Гешев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук