Начало НОВИНИ Бил Гейтс казва, че ваксините срещу COVID-19 са жизненоважни, но „им липсват...

Бил Гейтс казва, че ваксините срещу COVID-19 са жизненоважни, но „им липсват 2 ключови неща“

0

Бил Гейтс , основател на Microsoft и един от най-чутите гласове след обявяването на пандемията COVID-19, настоя за важността на имунитета, причинен от одобрените ваксини, но каза, че два фактора трябва да се вземат предвид за бъдещото развитие.

„Ваксините, които имаме, предотвратяват тежки заболявания и смърт много добре, но им липсват две ключови неща.“ Това Гейтс написа във вторник, 11 януари, в своя потвърден акаунт в Twitter по време на дискусия с Деви Шридхар, професор по обществено здраве в Медицинския факултет на Университета в Единбург.

Първо, Гейтс коментира, че ваксините „все още позволяват инфекции и продължителността изглежда е ограничена“. „Нуждаем се от ваксини, които предотвратяват повторното заразяване с продължителен имунитет много години.“

Този четвъртък, 13 януари, обаче, ново проучване от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил (САЩ) беше публикувано в New England Journal of Medicine, което показва, че ваксините срещу COVID-19 предлагат трайна защита.

Появата на вариантите на делта и омикрон повдигна въпроси за това дали напредъкът в инфекциите се дължи на намален имунитет или на по-преносимите модалности. Резултатите от проучването показват, че намаленият имунитет е отговорен за най-новите инфекции, но ваксините поддържат защита срещу хоспитализация и тежко заболяване девет месеца след получаване на първата инжекция.

„Тъй като страните преживяват омикронната вълна, техните здравни системи ще бъдат предизвикани“, съобщи Гейтс. „Повечето от тежките случаи ще бъдат неваксинирани хора. След като Омикрон премине през дадена страна, през останалата част от годината трябва да има много по-малко случаи, така че COVID може да се третира повече като сезонен грип.“

В този смисъл той смята, че е малко вероятно е „да има по-преносим вариант“ през следващите месеци. „Ómicron ще създаде много имунитет“, добави той.

Предишна статияУлавят най-голямата педофилска мрежа в Германия: освобождават 65 деца и идентифицират 439 педофили
Следваща статияГърция налага глоби на тези над 60 години, които не са ваксинирани срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук