Начало НОВИНИ Улавят най-голямата педофилска мрежа в Германия: освобождават 65 деца и идентифицират 439...

Улавят най-голямата педофилска мрежа в Германия: освобождават 65 деца и идентифицират 439 педофили

0

След две години упорито разследване германската полиция обяви освобождаването на 65 деца, отвлечени от най-голямата педофилска мрежа в страната. Жертвите са били от три месеца до 17 години.

Освен това властите са успели да идентифицират 439 членове на престъпната мрежа, действала в цялата страна. „Идентифицирахме заподозрени от всички социални класи“, каза ръководителят на разследващата група Майкъл Есер. „Хора, изкарвали добре прехраната и високо образовани хора“, както и „скромни хора“, добави той.

Според разследващите членовете на мрежата са използвали повече от 30 000 псевдонима , но много от тях не могат да бъдат проследени до истинската им самоличност. В повечето случаи заподозрените са действали в най-близка семейна среда, съобщават от DW.

Разследващите успяха да идентифицират децата в разследването, започнало след изземването на голям брой изображения и видеоклипове на насилие, открити през 2019 г. в западния град Бергиш Гладбах.

Размерите на случая доведоха до създаването на специализирано звено BAO Berg с отговорност на национално ниво. BAO означава „специална организационна структура“, голям екип от следователи, често използвани от полицията за вземане на заложници или терористични атаки.

„Това беше най-дългият BAO в историята. С до 347 назначени полицаи и девет прокурори, работещи в цялата страна“, каза началникът на полицията в Кьолн Уве Якоб.

Наказателният съд счете за доказано, че Йорг Л. е изнасилил единствената си дъщеря, жертва на „тежко насилие“ от три месеца до три години, когато е бил освободен.

Първата агресия, за която има документални доказателства, е от 23 юли 2018 г. Момиченцето тогава е на 1 година и 3 месеца. 

Шефът на BAO Berg Майкъл Есер каза, че служителите му често са достигали своите граници. „Всеки е виждал и чувал огромно страдание“, оплака се той. „Трима колеги не издържаха повече и всички получихме психологическа подкрепа“, добави той.

„Всичко това е много трудно да се понесе. Надявам се, че сега тези деца получават помощта, от която се нуждаят от обществото, тогава усилията ни ще си струват“, завърши той.

Предишна статияСАЩ ще действат „решително“, ако Русия изпрати ракети във Венецуела или Куба
Следваща статияБил Гейтс казва, че ваксините срещу COVID-19 са жизненоважни, но „им липсват 2 ключови неща“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук