Начало НОВИНИ Ваксинацията срещу COVID-19 ще бъде задължителна от февруари в Австрия

Ваксинацията срещу COVID-19 ще бъде задължителна от февруари в Австрия

0

Австрийското правителство обяви, че от 1 февруари задължителната ваксинация срещу COVID-19 ще се прилага за всички жители на възраст над 18 години. Това се отнася за около 7,4 от 8,9 милиона жители на централноевропейската страна.

След начална фаза на преход и информация, австрийската полиция ще започне на 16 март да извършва произволни проверки на ваксинационния статус на хората.

От този момент нататък неваксинираните жители на Австрия могат да бъдат глобени с 600 евро.

Властите ще изпратят и напомнящо писмо до всички неваксинирани хора, точен закон, договорен от управляващите консервативни и екологични партии в преговори с две опозиционни партии (социалдемократи и либерали).

Ако не бъде постигнато задоволително ниво на ваксинация, ще се приложи трета фаза на закона със задължителен час за ваксиниране и в случай на игнориране на властите, автоматично ще бъде наложена глоба, два пъти годишно, с максимална сума от 3600 евро на година.

Понастоящем 74% от австрийското население е ваксинирано с пълната схема срещу коронавируса, заболяване, което е причинило почти 14 000 смъртни случая в страната след избухването на пандемията.

Освен под 18-годишна възраст от задължителната ваксинация ще бъдат освободени бременни жени и хора с определени патологии.

Предишна статияХристо Проданов: Когато имаме регионални забрани, не важат мерките за подпомагане на ниво държава
Следваща статияЧетворната коалиция днес ще обсъди промени в съдебната система

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук