Начало НОВИНИ „Голяма“ зимна буря удари източните Съединени американски щати и 2500 полета са...

„Голяма“ зимна буря удари източните Съединени американски щати и 2500 полета са отменени

0

Милиони американци се прикриха тази неделя, 16 януари, от голяма буря, която удари източната част на страната със сняг и лед и причини прекъсвания на електрозахранването и спиране на полетите.

Транспортът вече е силно затруднен. Хиляди полети са отменени и участък от междущатската магистрала I95 в Северна Каролина е затворен.

Шофьорите бяха предупредени за „опасни пътни условия“ и тежки задръствания от Арканзас на юг до Мейн на североизток.

„Арктическият въздух, който вече присъства в централната и източната част на Съединените щати, ще се комбинира с тази динамична система, за да създаде дебел слой от повече от 30 сантиметра сняг“, каза NWS.

Флорида, на югоизток, обикновено с хубаво време, беше засегната от торнадо и снеговалеж, причинени от тази буря, която също донесе материални щети и крайбрежни наводнения в неделя, според метеорологичния канал.

От щатите Северна и Южна Каролина, нагоре по Апалачите, ледът и поривите на вятъра усложняват ситуацията.

Около 2900 вътрешни и международни полета бяха отменени до обяд в неделя, според сайта FlightAware, а други 2400 бяха отложени.

Най-малко 235 000 души са били без ток в югоизточната част, включително 150 000 в Каролина, според портала PowerOutage.us.

Джорджия, един от най-засегнатите щати, беше обявен от губернатора Браян Кемп за извънредно положение от петък. Също така Вирджиния и Северна Каролина.

В североизточната част на Съединените щати стотици шофьори останаха блокирани за близо 20 часа по основна ос, свързваща столицата Вашингтон.

Предишна статияСъстоянието на 10-те най-богати се увеличи с COVID-19, докато всички останали станаха по-бедни
Следваща статияКакво време ни очаква през тази седмица?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук