Начало НОВИНИ Кирил Петков е на посещение в РСМ

Кирил Петков е на посещение в РСМ

0

Премиерът Кирил Петков пристигна на официално посещение в Скопие.

На летището Петков и българската делегация бяха посрещнати от министъра на външните работи на РСМ Буяр Османи, а пред сградата на правителството българската делегация беше посрещната с официална церемония с почести. 

Премиерът Кирил Петков е на посещение в Република Северна Македония днес. Фокусът се очаква да е върху сформирането на 5 работни групи за икономика, инфраструктура, култура, евроинтеграция и история, както и върху нормализиране на климата на диалог между двете държави.

В българската делегация са и министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. За 10 часа българско време е насрочено началото на срещата на Кирил Петков с новия премиер Димитър Ковачевски. Двамата ще разговарят на четири очи, след което делегациите ще проведат и пленарни разговори. 

„Очаквайте новини да се каже: сформирани са петте работни групи, имаме реални дати за тези работни групи как да се случват, има реален план какво те трябва да постигнат“, заяви по-рано Кирил Петков пред БНР.

дателя на парламента Талат Джафери, както и с лидера на най-голямата албанска партия Демократичния съюз за интеграция – Али Ахмети и Християн Мицкоски – лидер на опозицията.

Преди визитата основният въпрос, който коментираха официалните лица в Скопие е ненамесата във вътрешните ни работи.

Кирил Петков ще разговаря и с представители на българската общност в Република Северна Македония – едно от основните ни искания е гаранции от Скопие, че срещу тях няма да има дискриминация.

В навечерието на срещата си с българския министър-председател, Димитър Ковачевски заяви, че ще разговаря с Кирил Петков за икономика, инфраструктура, образование, иновации и за подкрепа в процеса на евроинтеграция на страната.

Ще се обсъжда и увеличаването на търговския обмен.

По думите му намерението на двамата премиери е да разговарят за бъдещето, както и за проекти, които означават по-добър живот за гражданите на двете страни.

Предишна статияОт РСМ, Израел, Турция и Сърбия ще се влиза у нас с Covid пропуск и PCR тест
Следваща статияИван Демерджиев: По над 10 сигнала срещу главния прокурор Иван Гешев се работи в момента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук