Начало НОВИНИ Борис Джонсън ще премахне основните ограничения за COVID-19 в Англия

Борис Джонсън ще премахне основните ограничения за COVID-19 в Англия

0

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън потвърди тази сряда, че ограниченията, наложени за ограничаване на разпространението на омикронния вариант на SARS-CoV-2, ще бъдат премахнати следващата сряда, както е планирано.

Администрацията на Джонсън беше принудена да наложи ограничения върху напредъка на Омикрон , след като ги отмени през лятото на 2020 г. Тя наложи връщането на дистанционната работа, задължителното използване на маска и необходимостта от представяне на сертификата за ваксинация срещу COVID-19 за достъп до определени съоръжения.

Така английските власти вече няма да искат документа, който доказва, че лицето, което го носи, е имунизирано, нито че гражданите работят от вкъщи, когато е възможно. Маската вече няма да бъде задължителна никъде.

От този четвъртък маските за лице също няма да бъдат задължителни в училищните класни стаи, въпреки че правителството все още ще „предлага“ използването на някакъв вид покритие за лице в пространства с присъствие на масивни граждани, според Джонсън.

Въпреки това, изолацията ще продължи да бъде изискване за тези, които имат положителен тест за COVID-19; обаче в понеделник карантината вече беше намалена до пет пълни дни с два отрицателни теста. Идеята, уточни Джонсън, е самоизолацията да бъде напълно отменена „в бъдеще“, според мрежата Sky News.

Британските министри вече изразиха в предишни дни увереност, че ограниченията ще бъдат премахнати на 26 януари. 

Предишна статияДжо Байдън уверява, че „ще бъде катастрофа за Русия“, ако реши да нахлуе в Украйна
Следваща статияCOVID-19: Новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 8932

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук