Начало БЪЛГАРИЯ Депутатите приеха промени в Закона за акцизите

Депутатите приеха промени в Закона за акцизите

0

Мнозинството в Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които опростяват акцизните процедури при търговия с акцизни стоки между страните членки. С промените се създават нови статути на икономически оператори.

С приетите на първо четене промени се създават статути на сертифициран изпращач и сертифициран получател на акцизни стоки, за да могат икономическите оператори, които използват тези режими, да бъдат идентифицирани в компютърната система.

Разширяват се функциите на тази система, която понастоящем се използва за движението на акцизни стоки под режим „отложено плащане на акциз“. С новите разпоредби се създава възможност да се обхване и движението на акцизни стоки, които са освободени за потребление на територията на държава членка и се движат към територията на друга страна членка, с цел да бъдат доставени там за търговски цели.

Според вносителите от МС с промените ще се осигури правилното функциониране на вътрешния пазар. Предлага се и облекчена процедура при предоставянето на банкова гаранция от лицензираните складодържатели при получаване на акцизни стоки, освободени за потребление на територията на друга страна членка. Тази мярка има за цел да намали административната тежест за бизнеса.

Предишна статияГоранов отново на разпит в полицията за издирвания автомобил
Следваща статияНиколай Радулов: Главният прокурор Иван Гешев ще бъде сменен до 6 месеца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук