Начало БЪЛГАРИЯ Николай Радулов: Главният прокурор Иван Гешев ще бъде сменен до 6 месеца

Николай Радулов: Главният прокурор Иван Гешев ще бъде сменен до 6 месеца

0

Главният прокурор Иван Гешев ще бъде сменен до 6 месеца. Това обяви в интервю за Нова тв депутата от управляващата коалиция Николай Радулов, който е и зам. председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. 

„Има реформи, последователни, които да се извършат постепенно и във ВСС. Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, главният прокурор или ще бъде по някакъв начин изгонен или дори ще бъде отмъстително зрелищно арестуван, както той правеше с някои обвиняеми – това не може да се случи. Ако ние правим така, каква е разликата между нас и предходните управляващи“, обяви Радулов и добави: „Главният прокурор вероятно до 6 месеца ще бъде сменен, ако не си подаде оставката. След това най-вероятно ще бъде сменена и структурата на Прокуратурата”.

Радулов не посочи обаче как точно ще бъде сменен Гешев, ако не подаде оставка.

В същото време, депутатът се обяви за реформи в МВР. „Трябва да има реформи в МВР. Говорих точно за това с министър Рашков в сряда – има нужда от увеличение на броя на районните инспектори и на полицаите на терен. Така криминалният контингент ще е под наблюдение”, заявява Радулов.

Той коментира и жестокото убийство на жена в Русе. „Очевидно убийството в Русе е жестоко престъпление. Трудно е да се прецени по информацията, която получаваме от медиите, точно какъв е бил замисълът. Имам предположение, че става дума за отвличане с искане за по-сериозен откуп. Семейството е известно като заможно в града. Вероятно нещо се е объркало, когато са отвличали жената – вероятно ги е разпознала, някоя маска е паднала”.

По думите му подобни престъпления в последните месеци се засилват. „Не мисля, че става дума за обикновен грабеж, приключил с убийство. Мисля, че са се подготвяли за отвличане, но нещо се е объркало”, посочи той.

Пандемията, увеличените разходи и намалените приходи в страната водят до убийства и насилие, коментира проф. Николай Радулов и в предаването „Това е България“ на радио „Фокус“. По негови думи хората, които извършват престъпления, в по-голяма част от случаите се прехранват от това. Според него, последните събития в страната, завършили по трагичен начин не могат да се определят като организирана престъпност.

Предишна статияДепутатите приеха промени в Закона за акцизите
Следваща статияБЛС даде доц. Атанас Мангъров на етичната комисия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук