Начало НОВИНИ Бил Гейтс предупреждава за бъдещи пандемии и потенциално по-лоши от COVID-19

Бил Гейтс предупреждава за бъдещи пандемии и потенциално по-лоши от COVID-19

0

Един от най-чутите гласове в тази пандемия от COVID-19, Бил Гейтс, за пореден път говори за извънредната здравна ситуация и този път той предупреди, че бъдещите вируси могат да бъдат по-тревожни от SARS-CoV-2.

Във вторник, 18 януари, цитиран от Financial Times, Гейтс призова най-богатите нации в света да увеличат финансирането за разработване на ваксини, за да се подготвят за потенциално катастрофални огнища.

„Когато говорим за харчене на милиарди за спасяване на трилиони икономически щети и спасяване на десетки милиарди животи, това е доста добра застрахователна полица“, каза той.

Гейтс твърди, че планетата може да понесе въздействието на още по-вирулентен патоген отколкото делта и омикрон вариантите на коронавируса, които биха убили много повече хора.

Той издаде предупреждението, след като обяви нов ангажимент от 150 милиона долара от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс към Коалицията за иновации в готовността за епидемия (CEPI).

С това фондацията на Бил и Мелинда Гейтс се стреми да помогне за „разработването на безопасни и ефективни ваксини срещу нововъзникващите варианти на коронавирус и да се подготви за бъдещи големи здравни кризи.

В този смисъл той посочи, че CEPI има за цел да събере 350 000 милиона долара, за да съкрати времето, необходимо за разработване на нова ваксина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук