Начало БЪЛГАРИЯ Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията

0

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията. Миков бе лидер на БСП от 2014 до 2016 г., а след него поста бе зает от Корнелия Нинова.

„БСП очевидно няма спирачки. Тръгнала е по низходяща тенденция и все повече ще намалява общото й влияние. Тази тенденция не е от вчера, от няколко години върви. Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна опизция. Гражданите обаче си казаха думата“, заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков. 
По думите му вчерашният конгрес, който е констатирал, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара много членове на партията да констатират, че не са членове на БСП. „И аз от днес влизам в тази категория. От днес не съм член на БСП“, заяви той, подчертавайки, че участието в дадена партия е тогава, когато идеите на човек съвпадат с идеите на партията. „БСП не е партията, в която аз съм влязъл и дълги години съм бил“, категоричен бе той.
Според Миков вчерашният конгрес е бил забележителен и с това, че за пръв път е нямало никакви предвидени документи за обсъждане. Единствената подготвена предварително резолюция е била неглижирана под „фойерверките на големия въпрос за спасяването на г-жа Нинова“.
Според Миков е твърде възможно да започне процес на фрагментация на лявото, което е момента не е представено у нас, особено като обществена дискусия. Такъв разговор трябва да започне, смята той. 
Депутатът от БСП Крум Зарков също по-рано пред Би Ти Ви посочи, че оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова ще доведе до тежки сътресения в партията. „Нещо страшно се случва в БСП. Няма да можем да се изправим“, заяви той. Зарков заяви, че е чул слухове за това, което се готви (подмяната на оставката вчера – бел.ред.), но въпреки това е бил изненадан от „фарса“, който се е разиграл в събота. “Да, изненадах се, не очаквах, че Нинова ще се скрие от състезанието зад 415-те делегати, гласували против оставката й“, заяви той.

Предишна статияЯнев: Министерски съвет ще вземе решение в понеделник за ротацията на самолетите от Испания и Нидерландия
Следваща статияДепутатът от „Има такъв народ“ /ИТН/ Александър Тодоров ще е новия шеф на тотото

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук