Начало НОВИНИ СЗО: „След варианта Омикрон е правдоподобно пандемията да приключи в Европа“

СЗО: „След варианта Омикрон е правдоподобно пандемията да приключи в Европа“

0

Омикронният вариант на коронавируса, от който 60% от европейците можеха да бъдат заразени преди март, отстъпи място на нова фаза на пандемията COVID-19 в региона и може да ускори края й, подчерта тази неделя директорът на СЗО за Европа.

„Вероятно е в Европа да наближава края на пандемията“, каза Ханс Клуге, регионален директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа, въпреки че призова за предпазливост, предвид гъвкавостта на вируса.

Министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Саджид Джавид увери миналия четвъртък обяви, че омикронният вариант на SARS-CoV-2 е „изтеглен“ и че е „правилният“ момент за премахване на ограниченията, които в момента са в сила в Англия поради пандемията.

Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че ограниченията, наложени за ограничаване на разпространението на варианта Омикрон, ще бъдат премахнати в сряда, 26 януари, както е планирано.

Използването на маска вече няма да е задължително, работата от разстояние вече няма да се препоръчва официално и няма да е необходимо представяне на сертификат за ваксинация срещу COVID-19 за достъп до определени съоръжения.

Предишна статияБелгия: Протестиращите бунтуват на фона на здравни ограничения
Следваща статияСАЩ обмислят да изпратят до 5000 войници в европейски страни заради ескалацията в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук