Начало НОВИНИ Байдън обижда журналиста на Fox News, след като беше разпитан за инфлацията

Байдън обижда журналиста на Fox News, след като беше разпитан за инфлацията

0

Президентът на Съединените щати Джо Байдън нарече представител на консервативната мрежа Fox News „глупав син на ****“ миналия понеделник в отговор на въпрос в края на акцията в Белия дом.

Обидата се случи, след като журналистът Питър Дуси го попита дали вярва, че инфлацията в Съединените щати може да бъде „политически баласт“ за неговата партия на законодателните избори в страната, които ще се проведат през ноември.

„Това е страхотен ресурс, повече инфлация“, каза саркастично Байдън, преди да добави: „Какъв глупав кучи син“.

Не е ясно дали президентът е знаел, че микрофонът му все още е включен, тъй като той направи коментара си, докато репортерите напускаха Източната стая на Белия дом, където присъстваха на началото на среща на Байдън за това как да намалят цените. 

След като Байдън се оплака, че всички въпроси на журналистите са за кризата в Украйна и докато колегите му се готвеха да напуснат стаята, Дуси зададе този въпрос за инфлацията и президентът отприщи избухването си.

Инцидентът бързо се превърна в тема на следобеда по Fox News и дори в конкурентната мрежа CNN. 

„Досега никой не е потвърдил каквото е казал Байдън“, каза кореспондентът на Белия дом.

Дуси имаше няколко напрегнати разговори с говорителя на Белия дом Джен Псаки, защото въпросите отразяват консервативните пристрастия на Fox News, които понякога се основават на дезинформация.

Това, което се случи, предизвика критики от други кореспонденти на Белия дом като Джеръми Даймънд от CNN, който туитира:„Не беше добре, когато Тръмп обиди пресата и не е добре Байдън да го направи отново“.

По време на мандата си Тръмп постоянно атакуваше журналисти, особено критичните към него, които той описва като „врагове на народа“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук