Начало НОВИНИ Снежна буря в Гърция: Хиляди шофьори останаха блокирани, след като бурята удари...

Снежна буря в Гърция: Хиляди шофьори останаха блокирани, след като бурята удари Атина

0

Хиляди шофьори, останали блокирани на магистрала около гръцката столица Атина, бяха спасени през нощта, след като силна снежна буря заля Средиземноморския регион.

Повече от 3500 души бяха спасени в понеделник, но около 300 шофьори останаха на магистралата Атики Одос през нощта.

Части от Атина също бяха засегнати от тежки прекъсвания на електрозахранването, като операторите на мрежата работят за възстановяване на електроенергията.

Властите казват, че бурята, наречена Елпида, ще продължи до сряда.

През нощта температурите паднаха до -14C. Говорителят на правителството Янис Ойконому каза пред репортери, че страната остава „в много трудна фаза“.

Той също така защити бавната евакуация на автомобилистите, хванати в капан на магистралата в лицето на критиките от страна на някои гърци в социалните медии, заявявайки, че е в ход „свръхчовешка евакуация“.

Министърът на околната среда Христос Стилианидис поиска да обвини управляващата компания на магистралата за хаоса, като каза, че тя „не е успяла да поддържа нормални условия на движение въпреки по-ранните обещания, че ще предприемат адекватни мерки за това“.

Междувременно властите в Атина обявиха вторник за официален празник, като държавните служби бяха затворени и целият частен бизнес в града, с изключение на супермаркетите, аптеките и бензиностанциите.

Частните автомобили също бяха призовани да стоят извън улиците, а емблематичният Акропол на града беше покрит със снежна покривка.

Предишна статияСАЩ нареждат семействата на американски дипломати да напуснат Украйна
Следваща статияCOVID-19: 12 399 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук