Начало БЪЛГАРИЯ Депутатите изслушват премиера, заместниците му и 7 министри

Депутатите изслушват премиера, заместниците му и 7 министри

0

Съгласно Правилника на 47-ото Народно събрание блиц контролът на министър-председателя и заместниците му се провежда всеки първи петък на месеца от 9 ч.

Най-много са въпросите към вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, свързани с ВиК и инфраструктура.

Вицепремиерът Асен Василев ще отговаря на въпрос за намерение за използване на геотермалните извори за производство на ел. енергия, за реалното функциониране на автоматизирани измервателни уреди за производителите на алкохол и цигари и раздадени допълнителни възнаграждения на служителите в НАП в края на 2021 година. Той ще отговори на въпрос и за възможностите за създаване на механизъм за крипто плащане.

Вицепремиерът Корнелия Нинова ще отговори на въпрос за изпълнението на Закона за индустриалните паркове.

Министърът на здравеопазването Асена Сербезова ще отговори на питане за Националната детска болница, а министърът на земеделието Иван Иванов ще отговаря на въпрос по повод необходимостта от спешни мерки за ремонт на язовирната стена на язовир „Огоста“ край град Монтана от неговия собственик Министерството на земеделието.

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще отговори на въпрос за политиките за неучащи и неработещи младежи до 29-годишна възраст, а както и за ангажиментите на страната в Плана за възстановяване и устойчивост за политиката за социално подпомагане.

На депутатски питания ще отговарят още министърът на транспорта Николай Събев, министърът на електронното управление Божидар Божанов, както и министърът на туризма Христо Проданов.

В рамките на парламентарния контрол ще се проведат разисквания по питането на народния представител Христо Гаджев към министъра на отбраната Стефан Янев относно ролята на Министерство на отбраната по опазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура.

Предишна статияСтартира олимпиадата в Пекин
Следваща статияКанада: Парламентът ще разследва финансирането на протести срещу ваксините

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук