Начало НОВИНИ Комисия в Европарламента отказа да свали имунитета на Елена Йончева

Комисия в Европарламента отказа да свали имунитета на Елена Йончева

0

Комисията по правни въпроси в Европейския парламент отказа да свали имунитета на Елена Йончева. Казусът ще се гледа на пленарно заседание в средата на февруари.

Имунитетът на евродепутата от БСП бе поискан през 2019 г. от българската прокуратура. Поводът бе обвинение за пране на пари от КТБ. Според прокуратурата действията от Йончева са извършвани през 2012 г. На мушката са дружество „Офроуд“ ООД, създадено от нейната „Авторска телевизия“ ООД и офшорната компания „Далий Трейдинг Лимитид“, регистрирана на Британските Вирджински острови.

Членовете на правната комисия защитиха колежката си с мотива, че процедурата срещу нея цели да навреди на политическата й дейност, както и на дейността й на евродепутат. „Елена Йончева е член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, където редовно взема думата срещу политиците на власт в страната си и критикува липсата на действие срещу корупцията по високите етажи на властта“, заявяват евродепутатите. Те допълват, че процедурата е започнала след сигнал на политически противници на Йончева.

Предишна статияНовият подвариант на Омикрон ВА.2 вече е в България
Следваща статияПрезидентът и премиерът заедно почетоха годишнината от рождението на Гоце Делчев в Благоевград

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук