Начало НОВИНИ Проф. Габровски: Изискванията към нас нарастват от година на година

Проф. Габровски: Изискванията към нас нарастват от година на година

0

„Лекарите отделят огромна част от времето си за документация и бюрократичната тежест е много голяма.“ Това сподели в студиото на „Събуди се” проф. Николай Габровски. Според експерта през последните години дейността на медиците е един финансов отчет на свършеното.

„Изискванията към нас нарастват от година на година. Ние отделяме огромна част от времето си документацията да бъде изрядна в медицински и финансов аспект, за да отчетем, че сме свършили работата си по правилен начин. Тази бюрократична тежест е много голяма, а ние искаме да лекуваме”, каза медикът. И допълни: „Дори да искаме да бъдем по-човечни, понякога трябва да спазваме процедури, които не са човечни”.

 „За съжаление, понякога обстоятелствата се стичат така, че да не можем да направим най-доброто. Нека да завърши проверката, защото виждате, че всеки ден излизат нови факти”, заяви той.

„Опашката от задъхани хора, които чакат да им бъде подаден кислород – не я виждаме. Чувствам се щастлив от това нещо. Нещата вървят по-леко”, добави той.

„Категорично възрастта слиза надолу. Делта вариантът беше по-опасен за младите хора. Имахме повече по-млади жертви”, коментира проф. Габровски.

„Трябва да запазим разум и дисциплина преди да дойде този край, защото може да има неприятни изненади. Смятам, че петата вълна си отива, но за съжаление имаме време и за шеста”, изказа предупреждение професорът.

„Навсякъде в Западна Европа, където имаше високи нива на ваксинация, нямаше такава висока смъртност, въпреки болните. Липсата на ваксинацията е проблем и тъжна истина. Защото това са били предвидими и предотвратими смъртни случаи, огромната част от тях”, категоричен е той.

Предишна статияУкрайна е изпратила на Германия списък с оръжия, които иска
Следваща статияРусия си осигурява подкрепата на Китай на фона на напрежението с Украйна и САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук