Начало БЪЛГАРИЯ Каракачанов: Правителството знае какво иска, но не и как да го направи

Каракачанов: Правителството знае какво иска, но не и как да го направи

0

„Политиката спрямо Северна Македония е на приливи и отливи. Сега някои външнополитически фактори са казали на премиера да реши въпроса бързо на всяка цена”. Това заяви бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „На фокус” по Нова телевизия.

„Правителството знае какво иска, но не и как да го направи, понеже му липсва историческа грамотност и анализ какво се е случвало 30 години в българо-македонските отношения. Липсата на визия на разбиране по темата си личи от изказванията на Петков. 30 години България помагаше на Македония, бяхме адвокатът им за тяхното признаване”, заяви Каракачанов.

„Петков направи гаф – каза, че в България е имало фашистки режим, но хората не били фашисти, това е тезата на Скопие“, сподели Каракачанов.

„Пендаровски прие делегация на сепаратистката организация ОМО „Илинден” и не изрази желание за промяна на тяхната Конституция. Нямаше общо честване на Гоце Делчев. Тяхната делегация почете паметта му рано сутрин, след това Генчовска отиде в компанията на техния министър на културата. Нямаше честване на високо ниво“, каза още Каракачанов.

Според Каракачанов нито САЩ, нито Русия искат война, а има само конфронтация. А българският батальон за него е „голям виц”. „Това е смешка. Всички български военни формирования са част от НАТО. Няма да има такъв, просто не смеят да кажат на обществото, че САЩ искат разполагането на усилен батальон у нас“, допълни Каракачанов.

Източник: НОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук