Начало БЪЛГАРИЯ Освободеният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов е призован на разпит

Освободеният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов е призован на разпит

0

Освободеният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов е призован на разпит днес. Павлов вече е в Софийската градска прокуратура, като на въпрос на влизане за какво го викат каза: „Сега ще разберем“.

Николай Павлов и целият съвет на директорите на държавното дружество бяха освободени на 29 януари. Смененото ръководство обяви в позиция, че е научило новината за рокадите от медиите. Оттам твърдят, че до смяната им се е стигнало след доклад, съдържащ погрешни констатации и препоръки. В позицията се твърди, че компанията не носи никаква вина за неизпълнението в пълнота за вноса на азерски газ и причините за поскъпване на синьото гориво са изцяло външни.

На 2 февруари вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че за газовата криза ще има обвинени шефове в „Булгаргаз“. Поне едно високопоставено длъжностно лице в държавната фирма „Булгаргаз“ ще бъде привлечено към наказателна отговорност заради газовата криза, обяви тогава Рашков. Той не съобщи името на човека, но на въпрос дали това е бившият директор Николай Павлов министърът отговори: „Приближавате се до истината“.

2 дни след Рашков премиерът Кирил Петков също заговори за обвинения и арести. „Всяка седмица събирам и ДАНС, и Бойко Рашков и им казвам: „Нямаме време. Трябва да действаме така, че да имаме реални арести. Хората искат реални арести. Хората са спрели да вярват на идеи и планове. Работи се. Надявам се скоро време да имаме сериозни арести – и по линия на „Булгаргаз“, и по всякакви други линии. По линия на магистралите Рашков работи много сериозно“, заяви Петков в предаването „ЕвроДикоф“.

Предишна статияПроф. Балтов: Трябва да има сваляне на ограниченията
Следваща статияЗапочва изплащането на пенсиите и добавките към тях

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук