Начало НОВИНИ Кирил Петков е на официално посещение в Република Сърбия

Кирил Петков е на официално посещение в Република Сърбия

0

Министър-председателят Кирил Петков е на официално посещение в Република Сърбия по покана на сръбския премиер Ана Бърнабич. В рамките на визитата българският премиер ще проведе среща на четири очи с Бърнабич, след което се предвижда пленарно заседание на двете официални делегации.

В Белград Кирил Петков ще бъде приет и от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне също така с председателя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич.

Във фокуса на разговорите ще са темите за европейската интеграция на Сърбия и региона на Западните Балкани, двустранните отношения, енергийното сътрудничество, инфраструктурата и икономически въпроси от общ интерес.

Във водената от премиера Кирил Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев.

В рамките на посещението министър Николов ще има среща със сръбския вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович.

Предишна статияСлави Василев: Промяната няма как да мине без реформа в съдебната система
Следваща статияпроф. Витанов: Проблемът не е броят на леглата, а недостатъчният медицински персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук