Начало НОВИНИ Принц Чарлз от Англия дава положителна проба за COVID-19 за втори път...

Принц Чарлз от Англия дава положителна проба за COVID-19 за втори път и е изолиран

0

Принц Чарлз от Англия, наследник на британския трон, даде положителна проба за COVID-19 за втори път тази сутрин и е в изолация, съобщи официалната му резиденция Кларънс Хаус в Туитър днес.

„Негово кралско височество е дълбоко разочарован, че няма да може да присъства на събитията в Уинчестър (Южна Англия) днес и ще се стреми да пренасрочи посещението си възможно най-скоро“. Това се казва в туита.

Това е вторият път, когато най-големият син на кралица Елизабет II , на 73 години, се заразява с вируса, след като е бил заразен за първи път през 2020 г.

Принц Чарлз се събра в сряда с много хора, придружен от съпругата си Камила, херцогиня на Корнуол, на прием, проведен в Британския музей в чест на работата на Британската азиатска асоциация.

От службата му не съобщават кога за последен път е бил в контакт с 95-годишната си майка, която също е имала скорошни здравословни проблеми, които са я принудили да се оттегли от служебните си задължения. Въпреки това той попълва графика си, тъй като тази седмица започна година на тържества за отбелязване на 70-те му години на трона.

Вчера, 9 февруари, главният министър на Уелс Марк Дрейкфорд също даде положителна проба за COVID-19, след като беше подложен на PCR. Той вече е изолиран, потвърди говорител на офиса му, добавяйки, че ще работи дистанционно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук