Начало НОВИНИ COVID-19: Европа в светлината на новото нормално

COVID-19: Европа в светлината на новото нормално

0

Случаите на коронавирус в Европа намаляват и светлината на новото нормално вече може да се усети в страни като Швеция и Дания, чиито здравни ограничения са напълно премахнати.

Инфекциите на стария континент намаляха със 7%, водени от спада в страни като Франция и Германия. В Испания маските вече не са задължителни на открити пространства. Въпреки това източните страни като Азербайджан, Беларус и Русия отбелязаха увеличение. Все пак процентът на ваксинираните в много от тези страни е положителен.

Благодарение на високите си нива на ваксинация сред гражданите си – повече от 60% от населението, Дания получи бустерна доза от ваксината COVID-19 – и по-малката тежест на омикрон, тя стана първата европейска страна, която се спря зад мерките за борба с COVID.

Въпреки тази гъвкавост, Датският кралски дом обяви миналата сряда, че кралица Маргарет II е дала положителна проба за коронавирус, но това „представя само леки симптоми“.

Друг монарх, който също е бил заразен, е испанският крал Фелипе VI, който също има леки симптоми на заболяването.

Тенденцията на спад се наблюдава във всеки отделен регион на света, съобщи Световната здравна организация (СЗО) със спад от 17% през последната седмица в сравнение с предходните седем дни.

В Америка броят на случаите намаля с 36%, като Съединените щати остават най-силно засегнатата страна.

Предишна статияПринц Чарлз от Англия дава положителна проба за COVID-19 за втори път и е изолиран
Следваща статияСпад на новозаразените у нас: 6278 са новите случаи на коронавирус

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук