Начало НОВИНИ Байдън моли американците да напуснат Украйна, но няма да изпрати войски, за...

Байдън моли американците да напуснат Украйна, но няма да изпрати войски, за да избегне „световната война“

0

Президентът на Съединените щати Джо Байдън изключи изпращането на войски за спасяване на американци в Украйна в случай на руска инвазия в тази страна, тъй като няма как да бъдат намерени.

В интервю за мрежата NBC, представено този четвъртък в откъси, президентът предупреди, че „когато американците и руснаците започнат да се стрелят един срещу друг, избухва световна война.

„Как да го направим? Как ще ги намерим?“, отговори той на въпрос за възможно изпращане на войски за спасяване на американски граждани, които са в Украйна.

И той повтори призива към неговите съграждани да напуснат европейската страна: „Американците трябва да си вървят сега. Имаме работа с една от най-големите армии в света. Нещата могат бързо да се усложнят.“

Белият дом одобри план на Пентагона за своите войници в Полша да построят временни убежища и да се подготвят в случай, че е необходимо да помогнат на американците, бягащи от Украйна в случай на руска атака срещу тази страна, но не обмисля изпращане на войски за евакуация. 

Според данни на Държавния департамент през октомври в Украйна е имало 6500 американски граждани.

По същия начин той увери, че руският му колега Владимир Путин няма да направи нищо, което има отрицателно въздействие върху американските граждани, които са в Украйна.

„Той е достатъчно умен, за да не прави нищо, което се отразява негативно на американците“, каза Байдън и добави, че е донесъл тази загриженост на Путин.

Напрежението нарасна до небето през последния месец заради твърдението на Запада, че Русия е мобилизирала повече от 100 000 войници на границата с Украйна, което кара правителствата да се впуснат в пропагандна битка.

Предишна статияАдмирал Емил Ефтимов: Първите испански изтребители идват още днес
Следваща статияНю Йорк ще уволни 3000 служители, защото не са били ваксинирани срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук