Начало НОВИНИ Ню Йорк ще уволни 3000 служители, защото не са били ваксинирани срещу...

Ню Йорк ще уволни 3000 служители, защото не са били ваксинирани срещу COVID-19

0

Град Ню Йорк планира да уволни този петък около 3000 общински служители, които са отказали да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 въпреки правилата, наложени от градския съвет на техните работници, според The ​​New York Times.

Това е първият кръг от съкращения поради тази причина, която „Голямата ябълка“ ще извърши и засегнатото население е публичен персонал, който е бил в отпуск и който не е представил доказателство, че е бил имунизиран.

Тази цифра представлява по-малко от 1% от общия брой на общинските служители, тъй като местната администрация наема около 370 000 души. От които 95% са получили поне една доза, според данни, публикувани този четвъртък от The New York Times.

Градският съвет на Ню Йорк изисква от работниците си да получат поне една доза от ваксината срещу коронавирус, за да запазят работните си места, и поиска две дози от всички новонаети.

Този петък, освен първите съкращения, ще бъде крайният срок хиляда нови служители да покажат, че имат тези две ваксинации.

Общо около 13 000 общини са поискали някакъв вид освобождаване от правилото по медицински или религиозни причини.

Няколко синдикати, представляващи полиция, пожарникари и учители, наред с други групи, съдиха града тази седмица, за да анулират уволненията, въпреки че опитите за това досега са били неуспешни в съдилищата в Ню Йорк .

Миналия понеделник няколкостотин души преминаха по улиците на града, за да протестират срещу тези изисквания и да призоват за прекратяване на ограниченията срещу COVID-19 в демонстрация, свикана по повод изтичането на крайния срок, даден на длъжностните лица.

Предишна статияБайдън моли американците да напуснат Украйна, но няма да изпрати войски, за да избегне „световната война“
Следваща статияИспания и Мексико в най-напрегнатата точка от двустранните си отношения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук