Начало БЪЛГАРИЯ ДСБ избира нов председател и ръководство

ДСБ избира нов председател и ръководство

0

Националното събрание на „Демократи за Силна България“ (ДСБ) се събира в София. Очаква се делегатите да препотвърдят участието на партията в коалицията, както и да бъде избран нов председател и ръководство.

До момента две са лидерските кандидатури – на Атанас Атанасов, председател в момента на формацията, и на неговата заместничка Цецка Бачкова. Евродепутатът Радан Кънев се отказа от участие в „спора“ за председателския пост, защото не иска да поставя на изпитание единството на формацията и защото не е добре, според него, човек да се връща в роля, в която вече е бил.

„Смятам, че трябва да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим“, коментира за БТА председателят на ДСБ Атанас Атанасов. Той поясни, че за времето, в което е бил начело на партията, от извънпарламентарна политическа сила през 2017 г. сега ДСБ има евродепутат, солидно представителство в местната власт и участие в управлението на страната през представителството си в парламента.

На форума ще бъде препотвърдено участието на партията в коалицията, отговори той на въпрос. Но по-важното за нас от ДСБ е да укрепваме и развиваме обединението „Демократична България“, защото то даде резултат, посочи Атанасов.

В отговор на въпрос за предсрочни парламентарни избори той отбеляза, че в една парламентарна република всичко е възможно. „Партиите се създават, за да участват на избори, но ние ще започнем солидно да се готвим за местния вот, който е след година и половина, и да се опитаме да разширим нашето участие в местните органи на управление като коалиция „Демократична България“, обясни лидерът на ДСБ.

Националното събрание ще изслуша доклад на председателя, след което ще има политическа дискусия, а след това започва изборът на нов председател и ръководство на ДСБ.
В края на заседанието форумът ще приеме и резолюция на XVII Национално събрание на „Демократи за Силна България“.

Предишна статияИспания и Мексико в най-напрегнатата точка от двустранните си отношения
Следваща статияБроят на хоспитализираните с коронавирус в страната намалява

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук