Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петков разкри още имена от списъка който предостави на прокуратурата

Кирил Петков разкри още имена от списъка който предостави на прокуратурата

0

Министър-председателят Кирил Петков разкри пред NOVA още имена от списъка му, който той предостави и на прокуратурата

По думите му, в него фигурират и политици. Сред тях са депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко Борисов заради случая „Мата Хари” и министърът на финансите Владислав Горанов.

„За господин Борисов не казваме, че той е имал кюлчетата в чекмеджето си, а искаме да разберем как тези кюлчета са попаднали там. За Горанов искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Божков, че лично са му носели парите. Ние не казваме този или онзи е виновен. Казваме, че когато има свидетел, който е готов да каже, че е давал лично пари на виден политик, какво е направила прокуратурата по тази тема. Ако сме сигурни, че прокуратурата си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало“, коментира Петков.

Премиерът обясни и как е започнал казуса с формирането и предаването на прокуратурата на списъка с имена на хора, които според него трябва да бъдат разследвани и проверявани: 

 „Направих този списък с моите съветници и моя отбор. Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз само го попитах защо нямаме резултати по това, което цялото общество говори от сутрин до вечер. За тези хора, които ги знае всяко българско семейство. Той попита кого визирам и аз тогава споделих тези съответни имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия“, каза Петков.

„Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не трябва да има човек над закона. Всички трябва да са под един аршин – това е новото правило”, категоричен бе той.

Предишна статияСветослав Кадинов за уличното осветление в София: Сключен е неизгоден договор съвсем умишлено
Следваща статияРусия прогонила американска ядрена подводница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук