Начало НОВИНИ Светослав Кадинов за уличното осветление в София: Сключен е неизгоден договор съвсем...

Светослав Кадинов за уличното осветление в София: Сключен е неизгоден договор съвсем умишлено

0
Обществената поръчка за 4 години е за над 73 млн. лв. От тях 48 млн. лв. са за изграждане на новото осветление. В тях е далаверата. защото там ще платим високата стойност на стълб с ЛЕД осветление. Това нещо е умишлено извършено. Това е майсторлъшко подготвено”, категоричен е експертът Светослав Кадинов.

„Сключен е неизгоден договор съвсем умишлено. Философията на договора е да се пази голямо количество натриеви лампи“, каза още той. Кадинов добави, че ЛЕД лампите харчат около 10-12 пъти по-малко ток, заяви още анализаторът по обществени поръчки в Евроком.

От „Спаси София“ показаха как на един и същи столичен булевард, разликата в цената на осветлението от двете страни на улицата, е с разлика около 3 пъти,

„В тази техническа подръжка е разковничето в тази обществена поръчка. Тя прави, така че за четири години ние да поддържаме максимално голям брой от тези гадни натриеви лампи, които харчат много ток“, добави експертът.

„Ние години наред насърчаваме да се взимат стари лампи, защото на месец общината плаща 5 лв. на стълб, за да ги поддържа, а за ЛЕД-овете се плаща само 1,20“, уточни той.

Предишна статияБроят на хоспитализираните с коронавирус в страната намалява
Следваща статияКирил Петков разкри още имена от списъка който предостави на прокуратурата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук