Начало НОВИНИ Петков за“Барселонагейт“ : Испанските власти смятат, че има данни за пране на...

Петков за“Барселонагейт“ : Испанските власти смятат, че има данни за пране на пари

0
Испанските власти смятат, че има данни за пране на 5 милиона евро във връзка със скандала „Барселонагейт“. Това заяви тази вечер премиерът Кирил Петков в коментар на получения на 2 февруари в МВР доклад от Испания.
„Прокуратурата проверява случая вече 2 години, но все още няма окончателен извод, което е проблематично“, заяви Петков:

„Испанските власти ни казват: „Има голям риск от пране на пари и парите – тези 5 милиона – най-вероятно са свързани с високопоставени български политици“. Също ми казаха днес, че докладът включва и снимка на г-н Борисов. Колко време още ще чакаме някой друг да ни подава информация, а ние тук нищо да не правим по въпроса“, попита премиерът и допълни пред БТВ:

„Докладът за „Барселонагейт“, който е изпратен от испанските власти към българското МВР, не споменаваше точно лице, но имаше снимки на Борисов. Не е уличен директно, но показват, че според тях има замесени висшестоящи лица в тази афера като фактът, че просто очевадно, ако испанските власти са го открили, нашата прокуратура не е. Как е възможно всички други власти от цял свят да ни дават тази информация, а ние да я нямаме“.

„Ако действително има такъв доклад, той трябва да бъде разсекретен и да стане ясно каква информация съдържа“, реагира бившият премиер Бойко 

„Аз съм се снимал много пъти в Испания“, заяви Борисов, който даде изявление за медиите в централата на партията и определи публичните твърдения като:

 „Пореден опит да бъдем шантажирани, дискредитирани“.

„Неясен е начинът, по който определени медии получават тези данни и какви слухове има в доклада“, коментира Борисов.

„Нито съм имал къща в Барселона, нито имот, нито имам, нито ще имам. Живея в Банкя, там където съм се родил, там където влачеха ковчези и сега си живея“, заяви бившият премиер.

Председателят на ГЕРБ обаче благодари на Петков, като заяви, че той е бил коректен в изказването си.

Борисов призова ако действително има такъв доклад, той да бъде разсекретен и да стане ясно каква информация съдържа. Освен това подчерта още веднъж, че има много снимки и познанства с хора в Испания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук