Начало НОВИНИ Другата страна на украинската криза

Другата страна на украинската криза

0

Кризата в Украйна сега трябва да бъде разредена по дипломатически канали, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш миналия понеделник. Висшият служител също така спомена, че е дълбоко загрижен за ескалацията на напрежението и спекулациите за възможна военна инвазия на Кремъл.

В този ред досегашната реторика се описва в Русия като „истерия“, а в гражданството атмосферата, която се обозначава, съвпада с тази перспектива. Това заяви пред този вестник от Москва руският журналист Виктор Терновски, който обобщи текущата ситуация в страната си, докато американските говорители говорят за възможно руско разполагане в Украйна „с въздушни бомбардировки и ракетни атаки“.

Той припомни, че като бивша съветска република, братството се запазва. „Никой не иска война, няма насърчение в този смисъл и въпреки целия този политически конфликт, който съществува, има връзка между семействата, никой не мисли за война между народ, който в Русия все още се описва като братски“.

По същия начин той заяви, че „хората са озадачени, защото обвиняват страната си в нахлуване в Украйна, но това не се случва“.

Междувременно множество държави посъветваха своите граждани да напуснат Украйна „за тяхна собствена безопасност“. Освен това хиляди украинци протестираха тази събота срещу войната и президентът Владимир Зеленски поиска надеждни доказателства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук