Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Бюджетът на прокуратурата е твърде голям за правосъдието, което получаваме

Петков: Бюджетът на прокуратурата е твърде голям за правосъдието, което получаваме

0

„На протеста ще има хора, които искат мерките да отпаднат, но просто са нетърпеливи и ще протестират. Цялото правителство иска отпадане на сертификатите. Но има и цяла група хора, която ще вземе участие в протеста, с цел провокации. МВР проверява всички сигнали по този случай“, обясни премиерът Кирил Петков от Брюксел.

„Всички искаме бързо да се случат нещата и мораториумът да отпадне. Новите членове на КЕВР са големи професионалисти, независими хора. Очакваме техните разчети, но се движим в правилната посока. Февруарските фактури вече бяха с включени допълнителните помощи, това ще стане и за сметките през март. Надявам се малките бизнеси да усетят разликата. Работи се целенасочено, в КЕВР ще имаме по-добри резултати отколкото досега“, допълни той.

„Бюджетът е разчетен до какъв лимит може да имаме дефицит. 20 милиона лева ще отидат за наука в БАН. Парите ще са за специфични цели- за разработката на нови проекти и задачи. Това е бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата е твърде голям за правосъдието, което получаваме. Плащаме твърде голяма цена. Промяната и пренасочването на средства от прокуратурата към учените е посоката, която би трябвало да даде добри резултати за страната“, заяви Петков.

Министър-председателят коментира и темата за напрежението около Украйна. По думите му Европа ще продължи да използва дипломатически способи за деескалация на напрежението в Украйна. Около това решение са се обединили членовете на ЕС, каза премиерът.

„Всички сме заедно в Европа и не може да има разделение по общата ни позиция за Украйна. Продължаваме да използваме всички дипломатически начини за деескалация на напрежението. Обсъжда се и налагането на сакнции върху Русия, но темата не е на дневен ред“, уточни той.

Кирил Петков е провел среща и с френския президент Еманюел Макрон.

„Обсъдихме важни теми, включително плановете ни за изчистване на корупцията, проблемите в съдебната система, както и някои инфраструктурни проекти“, сподели премиерът.

Министър-председателят Кирил Петков е в Брюксел, за среща на членовете на Европейския съвет, както и за Срещата на върха между ЕС и Африканския съюз.

Източник: НОВА

Предишна статияСандов: Подпорната стена на плаж „Алепу” може да бъде просто зарита
Следваща статияАнтон Кутев напусна ръководството на БСП поради различия с Корнелия Нинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук