Начало БЪЛГАРИЯ Слави Василев: Министър-председателят би следвало да чуе, когато президентът говори

Слави Василев: Министър-председателят би следвало да чуе, когато президентът говори

0
Трябва да излезем от фиксацията, че когато президентът, не бих я нарекъл критика, а напомняне към определена тема, това непременно означава прехвърчане на искри. Всеки си влиза в институционалната роля, а тази на президента определено е да напомня за проблемите. Сегашното правителство възприема това, което казва президент, за разлика от ерата, когато Борисов беше премиер. Министър-председателят би следвало да чуе, когато президентът говори. Това е в контекста на нормалните отношения.

Това коментира политологът Слави Василев по повод критиките, които президентът Румен Радев отправи към правителството последните дни. И допълни, че Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев обърнаха внимание на това, което каза държавният глава.

„Радев по същия начин критикуваше и правителството на ГЕРБ. Сега видяхме, че министър Василев търси диалог. Президентът в известна степен е прав, но в друга степен избързва”, каза социологът Алексей Пампоров пред Нова телевизия.

Двамата коментираха и дали мнението на Петков и Радев се разминава драстично по темата „Белене” и „Козлодуй”. Според Слави Василев няма сериозни спорове между двете институции на тема ядрена енергетика.

„Важно е нещата да останат в ръцете на експертите. На онези, които могат да оценят доколко е рисково изграждането на централа в Белене спрямо нови блокове в „Козлодуй””, заяви Пампоров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук