Начало НОВИНИ Дженифър Гейтс разказва какво е да си част от едно от най-богатите...

Дженифър Гейтс разказва какво е да си част от едно от най-богатите семейства в света

0

Дженифър Гейтс, дъщеря на известния бизнесмен и един от създателите на компанията Microsoft, Бил Гейтс , обича конната езда и е във втората си професионална кариера. 25-годишната има бакалавърска степен по човешка биология от Станфордския университет и в момента учи втората си година в медицинското училище в Icahn Medical School в Маунт Синай.

Също така, през 2017 г. The New York Post съобщи, че родителите й са закупили етажна собственост на стойност 5 милиона долара само на няколко пресечки от медицинското училище. 

“Родена съм в ситуация на огромни привилегиии. Мисля как да използвам тези възможности и да се уча от тях, за да намеря неща, които ме вълнуват. Надявам се да направя света малко по-добро място“, каза Дженифър Гейтс пред списание Sidelines.

Въпреки огромното състояние, натрупано от семейство Гейтс, според финансовото списание Forbes доходите на Бил Гейтс за 2021 г. възлизат на 137,4 милиарда долара, което би го поставило на четвърто място сред милиардери, след фигури като Джеф Безос, Илон Мъск и Бернар Арно. Магнатът иска децата му да научат стойността на труда и да печелят собствени доходи. Поради тази причина той заяви, че трите му деца ще получат „малка част“ от богатството му, както потвърди милиардерът в интервю през 2011 г. за Daily Mail. 

От своя страна Дженифър разкри, че в дома й от много малки винаги са й говорили като на възрастен човек и са засягали социални и трудни въпроси. „Израснах, слушайки за детската смъртност на масата за вечеря, за полиомиелита, за епидемията от ХИВ/СПИН“, каза младата жена.

По същия начин, като анекдот, Дженифър разказа, че веднъж, докато си играела на лекар с майка си, тя й казала, че една от нейните кукли имат СПИН и че трябва да я лекуват. „По това време майка ми си помисли, че може би говорят твърде много за глобалното здраве на масата“, пошегува се тя.

Друга страст, освен склонността й към биологията и медицината, са конете. Младата жена започва да язди на шестгодишна възраст, подкрепяна от баща си, който й купи имот в Уелингтън, Флорида – едно от местата, където отиват най-богатите ездачи в света – за да може да продължи да тренира.

Освен това с настоящия си съпруг тя също споделя вкус към това занимание. През 2021 г. Дженифър се омъжи за египетския жокей Найел Насар, с когото се състезава в Paris Panthers, отбор по скокове, основан от Бил Гейтс. Освен това през 2019 г. те се класираха на девето място в Световната шампионска лига.

Предишна статияДипломатически усилия за спиране на украинската криза
Следваща статияГраницата на Австралия се отваря отново за международни посетители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук