Начало НОВИНИ Русия се подиграва на съобщенията за предполагаемата заповед на Владимир Путин да...

Русия се подиграва на съобщенията за предполагаемата заповед на Владимир Путин да нахлуе в Украйна

0

Говорителят на руската дипломация Мария Заярова се подигра на информацията от мрежата CBS, че руските войски вече са получили заповедта да нахлуят в Украйна.

„Американските журналисти забравиха, че „планът за действие на бойното поле“ вече е публикуван от германските медии. Каква грешка“, написа дипломатът в канала си в Telegram.

На свой ред високопоставен служител от Военната академия към руския Генерален щаб коментира в изявления пред тази агенция, че информацията на CBS, че руските военни, както се твърди, са получили заповед за разработване на конкретни планове за атака на Украйна. „Това поставя президента на САЩ Джо Байдън в нелепа ситуация.“

„Байдън каза в началото на миналата седмица, че руските войски ще нахлуят в Украйна в сряда, 16 февруари, и каза, че разузнаването е потвърдило, че всичко е готово за това. Сега американското разузнаване разкрива, че почти седмица след 16 февруари, датата на „инвазията“, се твърди, че руските командири са започнали да планират своите действия“, каза той.

Според източника „може би в Пентагона оперативното планиране се извършва по този начин: първо командирите изпращат войските си в битка и след няколко дни започват да планират действията си“, но руските военноморски сили нещата работят по различен начин.

„Ето защо единственото нещо, което произвеждат тези американски медийни глупости, е горчива усмивка“, заключи той.

Напрежението около Украйна се изостри през последните месеци от натрупването на руски войски близо до украинската граница, което Западът интерпретира като подготовка за евентуална инвазия.

Русия отхвърля тези подозрения, защитава правото да придвижва сили в рамките на собствената си територия, както намери за добре, и обвинява Организацията на Северноатлантическия договор, че търси предлози за поставяне на повече военна техника близо до границите на тази страна.

Според руския външен министър Сергей Лавров Западът отприщва „истерия“, за да прикрие саботажа от Украйна на Минските споразумения, които полагат основите за политическо решение на вътрешния въоръжен конфликт в Донбас.

Предишна статияНинова: В Комисията няма нито едно издадено разрешение за износ на оръжие за Украйна
Следваща статияДипломатически усилия за спиране на украинската криза

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук