Начало НОВИНИ Зелените сертификати отпадат у нас от 20 март

Зелените сертификати отпадат у нас от 20 март

0

Зелените сертификати у нас с възможност да отпаднат от 20 март. От тази дата ще бъдат свалени и останалите ограничения, наложени в хода на борбата с пандемията. Това съобщи премиерът Кирил Петков на извънреден брифинг в понеделник.

Той потвърди, че съгласно прогнозите и анализите до споменатата дата COVID картата на страната ни отново ще е зелена и ще се върнем в първия етап от плана на властите за справяне с пандемията. Петков отбеляза още, че България е преминала през петата вълна на разпространение на вируса, без да прибягва до налагане на най-строгите противоепидемични мерки.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви какъв е изготвеният от властите тристъпков подход за облекчаването на мерките оттук нататък.

„Първа стъпка – от 24-и – дава се възможност на всеки обект с обществено предназначение да допуска лица без сертификат. Изискването за него остава за персонала. Разрешава се и посещението на до 12 деца в школи, образователни и езикови центрове. Този етап ще влезе в сила от тази седмица“, обясни доц. Кунчев.

В позиция, изпратена до медиите, от партията определиха действията на кабинета като „победа на нормалността”, но заявиха, че не са доволни от поставените срокове за отпадане на зеления сертификат. Поради тази причина демонстрацията пред Министерския съвет, планирана за 23 февруари, остава.

Източник: НОВА

Предишна статияГраницата на Австралия се отваря отново за международни посетители
Следваща статияУкрайна и Франция свикват Съвета за сигурност след изявлението на Владимир Путин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук