Начало НОВИНИ Бразилия разследва трафик на органи, които биха били използвани за производство на...

Бразилия разследва трафик на органи, които биха били използвани за производство на дрехи и аксесоари

0

Федералната полиция на Бразилия съобщи във вторник, че провежда операция за разследване на възможно престъпление за международен трафик на човешки органи, за които се твърди, че са изпратени в Сингапур от Манаус, регионалната столица на щата Амазонас (север).

Според полицията „има индикации“, че ръка и три плаценти са изпратени, всички от човешки произход, в страната от Югоизточна Азия, чийто получател ще бъде Арнолд Путра,„известен индонезийски дизайнер, който продава аксесоари и дрехи, използвайки материали, получени от човека.“

Операцията, кръстена като Пластина, беше извършена днес в Манаус и изпълни две заповеди за обиск в резиденцията на разследвания и в анатомичната лаборатория на местен университет, в допълнение към изпълнението на ограничителна заповед от държавна служба.

„Ако бъде признато за виновно, разследваното лице може да отговори, в рамките на своята отговорност, за престъплението международен трафик на човешки органи с присъда до осем години затвор“, се казва в съобщение на полицията.

Разследванията показват, че изпращането на човешки органи, чийто произход все още не е установен, е извършено „по поръчка” и заподозреният е използвал техниката на пластинация , която е процедура, използвана за съхраняване на биологични материали.

Техниката се състои в „извличане на телесни течности и липиди чрез химически методи, замяната им с пластмасови смоли, като силикон, полиестер и епоксидна смола, което води до сухи, без мирис и издръжливи тъкани“, допълва бележката на федералната полиция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук