Начало НОВИНИ МО на Русия: Украинските военни масово напускат позициите си

МО на Русия: Украинските военни масово напускат позициите си

0

Украинските военни масово напукат позициите си и оставят оръжията си. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, като цитираха данни на разузнаването. 

От военното ведомство по-рано съобщиха, че украинската противовъздушна отбрана е неутрализирана, инфраструктурата на военните летища е изведена от строя, а украинските граничари не оказват никаква съпротива. В телевизионното си обръщение, с което обяви началото на бойните действия, Владимир Путин призова украинските военни да сложат оръжие и да се приберат по домовете си.

„Вие сте се клели във вярност на украинския народ, а не на антинародната хунта, която ограбва Украйна и издевателства над същия този народ. Не изпълнявайте престъпните й заповеди! Призовавам ви незабавно да сложите оръжие и да се приберете до домовете си“.

Путин заплаши, че Русия ще отговори на всеки опит за външна намеса в Украйна:.

„Който се опита да ни попречи или, още повече, да създаде заплаха за нашата страна и нашия народ трябва да знае, че отговорът ще бъде незабавен и ще доведе до такива последици, с каквито никога не сте се сблъсквали в историята си“. 

На този фон търговията на Московската борса беше преустановена тази сутрин. Основните индекси се сринаха. Акциите на водещите руски компании, сред които Лукойл и Газпром, се обезцениха с около 30%, а рублата рязко поевтиня спрямо долара и еврото. 

Предишна статияДепутатите обмислят извънредно заседание заради напрежението в Украйна
Следваща статияБоян Чуков: Обстрелват се военни обекти а не самите населени места

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук