Начало НОВИНИ Атанас Михнев ПП: Няма пряка заплаха за България, всичко останало е всяване...

Атанас Михнев ПП: Няма пряка заплаха за България, всичко останало е всяване на паника

0

Няма пряка заплаха за националната ни сигурност, всяко противоположно мнение е всяване на паника. Работим координирано с всички институции за националната ни сигурност, за да сме готови за всяка ситуация“, това заяви пред БНТ Атанас Михнев, депутат от „Продължаваме промяната“.

„Ние уважаваме мнението на опозицията. Още преди 3 седмици имахме изслушване на службите, на основата на което се взеха решения, премиерът и Министерски съвет свикваха Съвета по сигурността, събра се КСНС. Подготвени сме и работим да бъдем подготвени в изменящи се обстоятелства“, подчерта депутатът.

И допълни, че състоянието на армията е дълга тема, особено в контекста на война.

„В последните години не са правени инвестиции, не са вземани институционални и стратегически решения. Сега трябва да оптимизираме процесите, затова бюджетът е важен“, добави той.

„Имаме достатъчно категорична обща позиция не само на ниво Нардоно събрание, където управляващото коалиция изчете декларацията, след това се прие и декларацията на цялото Народно събрание, имаме пъстър парламент, нормално е преговорите да отнемат време. Но парламентът е в единение с правителството и МВнР“, категоричен е Михнев.

„Посланието е единно и ясно. Дискусията в Брюксел продължи дълго, но това е най-големият пакет от санкции, налаган от Европа“, подчерта депутатът .

Предишна статияЕС обяви новите санкции, чиято цел е Путин да се провали
Следваща статияАКФ поиска от Кирил Петков документите за „Южен поток“ и „Турски поток“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук