Начало НОВИНИ Путин към украинското правителство: Не очаквам споразумения с „банда наркомани и неонацисти“

Путин към украинското правителство: Не очаквам споразумения с „банда наркомани и неонацисти“

0

Руският президент Владимир Путин нарече украинското правителство „банда наркомани и неонацисти“ и предупреди, че няма намерение да преговаря с тях. Тези изявления бяха направени по време на среща с членовете на Съвета за сигурност на Русия този петък, 25 февруари.

Вместо това висшият руски лидер призова украинските военни да завземат властта в Киев, столицата на съседа Украйна. Според него Путин каза, че ще бъде много по-лесно да се постигне споразумение с тях .

“Нацистите в Украйна действат като терористи, инсталиране на системи за стрелба в Киев и Харков. Не позволявайте на неонацистите и последователите на Бандера да използват вашите деца, жени и възрастни хора като жив щит. Вземете властта в ръцете си“, призова той.

Руският президент добави, че не очаква споразумение с „банда наркомани и неонацисти, които се заключиха в Киев и взеха за заложници целия украински народ“.

В ранните часове на 24 февруари президентът Путин обяви началото на „специална военна операция“ на територията на Украйна , като твърди, че „Донецка и Луганска народни републики“, вече признати от Русия като суверенни държави, са поискали помощ срещу агресия от Киев.

Една от основните цели на тази операция според Путин е “ демилитаризацията и денацификацията“ на Украйна. Руският президент също заплаши да доведе извършителите на „множество кървави престъпления срещу цивилни“, той помоли войниците и цивилните в Украйна да не се съпротивляват на тази операция и предупреди, че Русия ще реагира незабавно на всяка външна сила, която я заплашва или се изпречи на пътя й.

Според руското министерство на отбраната военните атаки не са насочени срещу украински градове, а по-скоро целят да извадят от строя военната инфраструктура. В Украйна обаче започна ескалация и атаки в различни части на територията .

Страната реши да скъса дипломатическите отношения с Русия, наложи полицейски час в Киев и военно положение. Украйна постанови обща мобилизация и призова международната общност да активира „всички възможни санкции“ срещу руския лидер. Военната намеса на Русия в Украйна беше категорично осъдена от много страни.

Съединените щати, Канада, Япония и страните от Европейския съюз решиха да наложат нови санкции на Русия заради ситуацията в Украйна, насочени не само към представители на правителството, но и към банковия, енергийния, въздушния и космическия сектор.

Предишна статияРусия заплашва Финландия и Швеция със сериозни последици, ако се присъединят към НАТО
Следваща статияНАТО обявява разполагане на войски в граничните райони на Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук