Начало НОВИНИ Байдън защитава санкциите срещу Русия, защото военна алтернатива „би била Третата световна...

Байдън защитава санкциите срещу Русия, защото военна алтернатива „би била Третата световна война“

0

Президентът на Съединените щати Джо Байдън защити тази събота, 26 февруари, политиката на санкции срещу Русия за нейното нахлуване в Украйна, защото пряката военна алтернатива срещу руската армия „би била Третата световна война“.

„Тук има две възможности: или да влезем във война с Русия и физически да започнем третата световна война, или да се уверим, че страна, която действа толкова в противоречие с международното право, плаща цената за това“, заяви той по време на интервю за политическият коментатор Браян Тайлър Коен.

И Съединените щати, и останалите западни сили избраха да санкционират Русия и самия руски президент Владимир Путин. Въпреки че тази събота Германия обяви доставката на Украйна на 400 противотанкови ракетни установки, нарушавайки традиционната си политика да не изнася смъртоносни оръжия в зоните на конфликт.

В същото интервю, публикувано в YouTube, Байдън увери, че една от основните му стратегически цели по време на руската инвазия в Украйна е да запази НАТО и Европейския съюз единни, нещо, което се случва в момента, според него.

„Целта ми от самото начало беше да се уверя, че всички от НАТО и Европейския съюз са на една и съща страница“, против волята на Путин, каза той.

Путин твърди, че включването на Украйна в НАТО е червена линия, която те не желаят да толерират.

„Струва ми се, че намерението му беше да раздели НАТО, за да създаде голяма дупка, през която да се скита свободно, но това не се случи“, добави шефът на Белия дом.

Байдън също така настоя, че „Русия ще плати сериозна цена“ за инвазията в Украйна. „В краткосрочен и дългосрочен план, но особено в дългосрочен план“, каза той.

Предишна статияСилен вятър и обилни снеговалежи се очакват в цялата страна
Следваща статияУкраинската армия започва да раздава оръжия на гражданите на Киев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук