Начало БЪЛГАРИЯ Българската държава мълчи за поисканата от Украйна помощ

Българската държава мълчи за поисканата от Украйна помощ

0

Правителството все още не е излязло с ясна позиция за поисканата от Украйна помощ. „Точен план за предоставяне на хуманитарната помощ аз лично не знам да има. Може би се работи по него, но това зависи и какво ще поиска засегнатата страна“, коментира днес председателят на Народното събрание Никола Минчев пред Нова тв.

Преди ден посланикът на Украйна в София Виталий Москаленко заяви, че вече е предал на българските власти списък с артикули, от които има нужда страната му – вода, храна, одеяла, както и военни бронежилетки, маски, снаряди, мини. До момента обаче не е ясно какво е предприела българската държава. Журналисти се опитват безуспешно от сутринта да се свържат с официален представител на правителството, който да каже ще отвърне ли България на украинското искане и как. Пред бТВ посланик Москаленко е заявил днес, че са започнали преговори с български представители, но засега няма официално потвърждение за това.

В същото време НАТО публикува съобщение в социалните мрежи, в което се казва, че повечето държави в съюза вече са изпратили помощ на Украйна под формата на оръжия, муниции, финансова и хуманитарна помощ. Сред изброените държави обаче отсъства България.

Три дни преди началото на войната министърът на икономиката Корнелия Нинова отрече България да е пратила въоръжение на Украйна. 

Предишна статия1468 нови случая на коронавирус у нас
Следваща статияУкрайна съди Русия пред Международния съд, за да спре инвазията си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук