Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Путин трябва да знае, че целият свят осъжда неговите действия

Петков: Путин трябва да знае, че целият свят осъжда неговите действия

0

Премиерът Кирил Петков обяви, че България се присъединява към другите страни в ЕС и НАТО, които ще подкрепят Украйна с хуманитарна помощ и военна-логистична поддръжка.

„Днес искам още по-ясно да изразя острото осъждане на руската агресия върху Украйна. Това е братоубийствена война. В момента от двете страни млади войници – вече няколкохиляди, са загинали. Едновременно с това имаме и доста цивилни жертви, а и много голяма част от цивилното население в Украйна се крие по спирките на метрото и всеки ден и всяка нощ очаква да има унищожение на техните домове”, заяви премиерът Петков.

„Българското правителство не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни граждани под такъв голям риск в тази братоубийствена война. Толкова е жалко как един лидер стои в безопасност на дългата маса, а млади войници, заради неговите ужасяващи решения, загиват”, отбележи Петков.

„Путин трябва да знае, че целият свят осъжда неговите действия”, добави той.

„Влошаващата се среда за сигурност в Черноморския регион наложи предприемане на мерки в отговор на криза. Формирования от всички видове въоръжени сили и командвания провеждат мероприятия за повишаване на ситуационната осведоменост, за вземане на обоснования решения. Поддържане готовност и провеждане на мероприятия за гарантиране на суверенитета на страната ни. Подготовка за отговор на действия, застрашаващи независимостта на България”, заяви адмирал Емил Ефтимов.

Източник: НОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук