Начало БЪЛГАРИЯ Силен вятър и обилни снеговалежи се очакват в цялата страна

Силен вятър и обилни снеговалежи се очакват в цялата страна

0

Днес времето ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг. От сутринта на запад ще вали сняг, а на изток – дъжд, който бързо ще се обръща в сняг. До края на денонощието снеговалежите ще са интензивни в Рило-Родопската област, Западна Стара планина и Предбалкана. Силен вятър със студени североизточни пориви може да доведе до снежни виелици, преспи и навявания по пътищата. В сила са предупреждения за опасно време в цялата страна.

Температурите днес сутринта ще са между 0 и 5 градуса. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят от 2-3 до към 7-8 градуса.

До края на денонощието снеговалежите ще обхванат почти цялата страна, дори крайните източни райони. През нощта и в ранните часове в понеделник на Югозапад валежите ще намаляват и спират, но ще продължават в Централна и Източна България с по-значителни количества около Стара планина и в Лудогорието. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски спрямо неделните стойности, в интервала от 0 до 5-6 градуса.

Във вторник снеговалежите ще са по-слаби и на по-малко места, предимно в Северна България. 

В сряда облачността в Западна и Централна България ще се разкъса. В дните до края на седмицата дневните температури ще започнат да се покачват. В Западна България термометрите температурите ще са до минус 8 – минус 10 градуса.

Предишна статияРусия затвори небето си за самолети от България, Чехия и Полша
Следваща статияБайдън защитава санкциите срещу Русия, защото военна алтернатива „би била Третата световна война“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук