Начало НОВИНИ Тръмп: За да бъде светът в мир, е необходима силна Америка

Тръмп: За да бъде светът в мир, е необходима силна Америка

0

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нарече „зверство“ и „срам“ това, че Русия „унищожава“ украинците, отбелязвайки, че „за да бъде светът в мир, е необходима силна Америка“.

Тръмп заяви това в края на предпоследния ден на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC), която се провежда в Орландо (централна Флорида) от четвъртък, 24 февруари. По време на почти час и половина реч, Тръмп говори за „страхотната работа“, по думите му, която е свършил като президент (2017-2021) и за „хаоса“ и „катастрофата“, причинени от демократа Джо Байдън, и даде обещания, когато се върне на власт, макар и без изрично да казва, че се стреми да бъде кандидат през 2024 г.

Както каза той, Байдън е причинил „повече щети“ само за 13 месеца в Белия дом, отколкото „петимата най-лоши президенти на Съединените щати взети заедно“.

Говорейки за Украйна, той отново настоя, че ако сега беше в Белия дом, което според него е предотвратено от „фалшифицирани“ избори през 2020 г., руският президент Владимир Путин нямаше да вземе това „жестоко“ решение да нахлуе в тази страна.

Той похвали „смелите“ украинци, които защитават страната си от „нападението срещу човечеството“ , както описа руските действия, и се похвали, че е бил най-строгият президент на САЩ с Русия, въпреки фалшивите новини които, според казаното от него, са били разпространени от „нечестни“ медии.

Както той каза, с Джордж Буш в президентството Русия нахлу в Грузия; с Барак Обама – в Крим, и с Джо Байдън – в Украйна.

„Аз съм единственият американски президент на 21-ви век, в чийто мандат Русия не е нахлула в друга държава“. Той потвърди това преди да посочи, че ако беше начело на САЩ, за него щеше да бъде „много лесно да спре това“ и да критикува „слабите санкции“, наложени от „глупави лидери“.

Пред ентусиазирана публика, която аплодира и скандира лозунги, републиканският лидер не спря да критикува президента на САЩ Джо Байдън и неговата администрация, като същевременно обещава да обърне всичките си „жалки“ и „вредни“ политики.
Бившият президент многократно наричаше Байдън и неговото правителство „зло“ и „корумпирано“.

В заключение той призова американците да нанесат на демократите такива „известни поражения“ в междинните мандати през 2022 г. и президентските избори през 2024 г., че те „никога да не могат се върнат на власт“.

Американците, увери той, „няма да се откажат от своите граници, култура, вяра, ценности, история и свобода“.

Предишна статияЗеленски отказва да преговаря с Путин в Беларус, защото това не е неутрална територия
Следваща статияПентагонът: Руските войски „са разочаровани от много решителна украинска съпротива“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук